Selasa, Mei 31, 2011

Perkhemahan Pakaian Seragam Sekolah 2011

Buat julung-julung kalinya Perkhemahan Pakaian Seragam Sekolah 2011 telah diadakan pada 27-29 Mei 2011 bertempat padang sekolah SMK Tun Mutahir.  Sesuai dengan Dasar Pendidikan Kebangsaan , maka program ini dirancang untuk melahirkan pelajar yang seimbang dari segi jasmani, emosi, rohani dan intelek serta berpotensi untuk memberi sumbangan kepada kesejahteraan dan kemajuan diri sendiri, masyarakat, bangsa dan negara.
Pelbagai aktiviti telah dijalankan dan diharapkan para pelajar dapat memupuk kesedaran dan kefahaman perlunya mengamalkan prinsip-prinsip berorganisasi ke arah mencapai matlamat diri dan organisasi, membina sahsiah diri yang berdaya saing, berdaya tahan dan berdaya juang yang tinggi, menghargai dan mencintai nilai-nilai budaya bangsa yang relavan dengan perkembangan semasa.
Berikut adalah gambar-gambar sepanjang perkhemahan tersebut:-
 Sesi Bergambar Bersama Pengetua  dan YDP PIBG

 Malam Apresiasi Seni

 Masakan Rimba

 Menyiapkan Gajet

Pengantin Rimba

Tahniah kepada unit berinform yang telah memenangi tempat pertama dalam 10 acara pertandingan yang diadakan. Tak lupa untuk PBSM yang memenangi Pasukan Terbaik Keseluruhan.Yang kalah jangan putus asa cuba lagi. Tahniah dan terima kasih  kepada semua yang terlibat.


Tiada ulasan: